logotype
  • image1 Marót-hegyi Sólyomfészek Pusztamarót +36(30)632-1296 marot@t-email.hu http://pusztamarot.hu
  • image2 Marót-hegyi Sólyomfészek Pusztamarót +36(30)632-1296 marot@t-email.hu http://pusztamarot.hu
  • image3 Marót-hegyi Sólyomfészek Pusztamarót +36(30)632-1296 marot@t-email.hu http://pusztamarot.hu

Választható programok, foglalkozások óvodás, általános- és középiskolás csoportok részére az ÖSVÉNY Oktatóközpont szervezésében


Programok családok és felnőtt csoportok részére az ÖSVÉNY Oktatóközpont szervezésében


Disznóvágás


 

Lovagolási lehetőség, kalandos lovastúrák a Gerecsében és annak környékén!

A Maximum Lovas Klub az Öregmajorban, Komárom - Esztergom megyében, Bajna község mellett található, kb.45 km-re Budapesttől nyugatra ott, ahol a Gerecse levegője tiszta és friss, ahol a természet érintetlen és a táj gyönyörű, ahol ló és lovas jó kezekben van. A lakott településektől és utaktól távol eső több száz hektáros saját terület, illetve a közvetlenül kapcsolódó erdők és legelők páratlan lovaglási és túrázási lehetőséget nyújtanak. Ebben a szép környezetben a bértartás és lovaglás oktatása mellett gyermek lovas táborokat, csapatépítő tréningeket, illetve több napos túrákat is szervezünk. A lovaglás mellett még a szürke marhák látványa, a vadászati és horgászati lehetőség, a környék nevezetességei, látványosságai, illetve gróf Sándor Móric, - azaz az Ördöglovas - egykori uradalmának helyszíne mindenki számára élményekben gazdag időtöltést és kikapcsolódást nyújt.

További információkhoz kérem keresse fel az Öregmajor weboldalát.


Játszóház

A játszóház, mint fogalom elég széles tevékenységet rejt. Benne foglaltatik a nevében a játék! Nem csak a természet adta anyagokkal, hanem egymással is, amit szinte elfelejtünk a modern világ számítógép központú életében. Szükség van a technika vívmányaira is, hisz nap, mint nap munkánk, tanulmányaink során érintve vagyunk általa. De a számítógépes játék legtöbbször csak egyszemélyes. Az emberek (akár felnőttek, akár gyermekek) egymás közti kapcsolata minimális.

 Feladatunk, hogy újra megtaláljuk egymást és élni tudjunk természet adta lehetőségekkel. Rácsodálkozzunk az egyszerű dolgok értékeire és használjuk képzeletünk kiaknázatlan területeit. Csak egy-egy kezdő ötlet szükséges a többit nyugodtan bízhatjuk a fantáziánkra és az időre. Itt nem kell sietnünk.

Népi játszóház magában foglalja a régi kézművesek jó néhány munkafolyamatát, ilyen a szövés, agyagozás, nemezelés, bőrözés, gyöngyfűzés, tojásfestés, gyertyamártás, a régi idők játékait, pl. csutkababát, rongybubát, rece-fice muzsikát. A jeles napok, s ünnepekhez kapcsolódó népszokásokat, hagyományokat elevenít fel.

Kreatív játszóházban a mai technikák többek között üvegfestés, decoupage, gipszöntés, kőfestés, batikolás, dekor gumi figurák, gyöngyfa készítése található meg.

A játszóház foglalkozásaira szeretettel várok Mindenkit, akik szeretnének néhány nyugalmas órát eltölteni egy kis múltbéli utazással vagy egy mai díszítési mód elsajátításával.

Bagó Zoltánné, Natália
Bőrműves
Népi játék és kismesterség oktató
http://borbanyatundek.blogspot.com/
Tel:+36308574468
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


Pisznicei római kori márványbánya

Védett, természetvédelmi terület, csak vezetéssel látogatható, kb. 4 km gyalog)
Érdeklődni lehet Czumpf Attilánál (2835 Agostyán, Török I. u. 3. telefon: 34/479-297, mobil: 70/330-3826), akinél dia- és videóvetítéssel egybekötött előadás is megrendelhető.


Agostyáni arborétum

Előzetes bejelentkezéssel és időpont-egyeztetéssel látogatható, kb 12 km gyalog turistaúton, 33 km közúton. Császár Károly 30/400-9128


Zsámbék

XII. századi román premontrei bazilika romjai, Covin János barokk várkastélya, lámpamúzeum (közúton 30 km).


Esztergom

Bazilika, múzeumok (kb. 30 km közúton) AJÁNLOTT KERÉKPÁRTÚRA!


Bajna

Sándor-Metternich kastély, csimai kálvária, gótikus-barokk templom, német-magyar katonatemető


Bajót

XIII. századi római katolikus templom (7 km gyalog, turistaúton)


Péliföldkereszt

búcsújáróhely, kolostor (7 km gyalog, turistaúton)


Tardosbánya

márványbánya, falumúzeum (6 km gyalog, turistaúton)


Vértesszőlős

ősember-maradványok (22 km közúton) AJÁNLOTT KERÉKPÁRTÚRA!


Tata

Tatai öregvár, óratorony, tó, fürdési lehetőség (30 km közúton AJÁNLOTT KERÉKPÁRTÚRA!